GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fem timmars boulespel - på natten

Bouleentusiaster har på nytt samlas i Djursvik för att kora mästare. Denna gång efter mörkrets inbrott.
Publicerad 20 augusti 2021
Segerparet vid natt-boul i Djursvik, Eva och Jonnu Karlsson från Kalmar PQ.
Segerparet vid natt-boul i Djursvik, Eva och Jonnu Karlsson från Kalmar PQ.
Foto: Privat

Lag från bland annat Blekinge, Kalmar, Nybro och orterna runt Djursvik kom för att spela boule mitt i natten. En helt annan dimension av att spela boule än på dagen, intygar arrangörerna.

”När daggen kommer från Kalmarsund blir allt fuktigt, klot, banor och sikten blir sämre och fungerar inte på riktigt samma sätt som i fint väder. Då förändras plötsligt förutsättningarna och spelet blir inte vad det var nyss i ljuset”, förklarar Sture Bondesson.

”Att det dessutom blåste en kall västanvind, gjorde det hela ännu knepigare, när musklerna inte var lika följsamma som vanligt”.

Avståndsbedömningen och precisionen blir svårare, och skuggor dyker upp som försvårar spelet.

Spelen höll på i runt fem timmar. Efter en spännande slutomgång, som slutade 13-12, stod Eva och Jonnu Karlsson från Kalmar PQ som segrare, tätt följda av Hans och Thomas Knaak från Nybro. På tredje plats kom Christer och Evert från Rosenholm i Karlskrona.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.