GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förslaget: Pir i Torsås och flytande stugor

I ett medborgarförslag till Torsås kommun föreslår en Torsåsbo att man i stället för att bygga en ny brygga till Skytteholmen ska bygga en pir.
Torsås • Publicerad 8 november 2022
Genrebild på pir.
Genrebild på pir.Foto: Anna Andersson/Mostphotos

I medborgarförslaget föreslår man en pir från Skytteholmen mot båtklubben i stället för den nya bro som ska byggas. Enligt Torsåsbon som skickat in förslaget skulle piren gynna och involvera boende i Torsås.

”Min tanke är att man skulle involvera både kommunen, Bergkvara Samhällsförening, Dalskär camping, lokala företag och även privatpersoner. Bilden i mitt huvud ser ut som så att man bygger en pir med x antal fikaplatser längsmed, samt har en flytbrygga under piren där man hade kunnat erbjuda ett unikt boende i form av flytande stugor som campingen hade kunnat driva”, skriver personen i sitt förslag.

”När Ystad byggde sin pir kunde privatpersoner gå in med en andel och få sitt namn inristat i en planka. Ett fint sätt att involvera folket”, skriver personen. Som också föreslår att man under somrarna kunde ha fest på piren.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.