unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Inbrottsvåg i Torsås: ”Motorcyklar och mopeder borta”

En vit skåpbil uppmärksammades efter stölderna.
Foto: Thomas Möller/Mostphotos

Det var under natten mellan onsdag och torsdag som åtta till tio garage i Kvilla, Torsås kommun, drabbades av inbrott. Polisen uppger att en ”jättemängd” stölder av exklusiva värden har utförts på de olika platserna.

– Bland annat har man stulit fyrhjulingar, mopeder, motorcyklar, motorelektriska sågar, med mera, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Robert Loeffel förklarar att det är högst ovanligt att tjuvar gör ett sådant omfattande tillgrepp på vardera enskild brottsplats.

– För att utföra sådana här typ av inbrott måste man ha någon typ av gömma, exempelvis i skogen. Där ett större fordon sedan kommer och hämtar grejerna, berättar Loeffel.

Har polisen några misstankar om vilka gärningsmännen är?

– Nu när gränserna öppnas upp igen, kommer stöldligorna tillbaka. Tyvärr, och det måste jag säga, går vi tillbaka till det ”normala” igen.

Enligt vittnesuppgifter ska någon ha sett en vitt skåpbil röra sig längs Bygatan på torsdagsmorgonen.

Läs mer