GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ko och kalv blev påkörda – bil fattade eld och berusad man greps för misshandel

Tamboskap kördes ihjäl och bil fattade eld. En man blev misstänkt för misshandel när polis gjorde en kontroll vid en närliggande fastighet.
Publicerad 15 juni 2022 • Uppdaterad 15 juni 2022
Montage
MontageFoto: Mostphotos, Linus Gunnarsson

Vid 21.10 på tisdagskvällen larmas räddningstjänst och polis till en ort i Torsås kommun med anledning av en trafikolycka. Det visade sig att en bil kört på en ko och en kalv på vägen och sedan smitit från platsen. Kon och kalven avled i till följd av olyckan.

– Bilen har kört en kilometer från platsen men är så skadad att den sedan fattat eld och blir kraftigt brandskadad. När vi kommer till platsen är ingen kvar. Bilen brukas vanligtvis av en person som befinner sig i en närliggande fastighet, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Polis åker till fastigheten och där befinner sig ett flertal personer.

– När vi är där för att kontrollera mannen som brukar bilen ser vi hur han utdelade ett slag mot en kvinna i trädgården. När vi ingriper försvinner kvinnan och hon vill inte medverka, men vi upprättar en anmälan om misshandel.

Mannen, som är i 40-årsåldern, är berusad och gör motstånd mot polis. Han omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

– Han är initialt misstänkt för misshandel. Det går i nuläget inte att styrka vem som har kört bilen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.