Kommun lanserar podd: ”Ett sätt för oss att nå ut”

Innanför dörrarna. Så heter Torsås kommuns nylanserade podd.
Publicerad 15 januari 2023
Torsås kommuns podcast.
Torsås kommuns podcast.Foto: Torsås kommun

Kommunen vill att podden ska väcka nyfikenhet på verksamheten och nå ut till kommuninvånarna på ett lättillgängligt vis. Redan nu går det att lyssna på första avsnittet.

– Vi har valt ett kort format för vår podd. Det här är verkligen ett pilotavsnitt och vi provar oss fram på alla möjliga vis. Men tanken är att den inte ska vara mer än ungefär sju minuter. Det är för att man ska hinna lyssna., säger kommunikationsansvarig Sylvia Asklöf Fortell, som håller i podden, i ett pressmeddelande.

Precis som namnet antyder så ska invånarna få reda på vad kommunen egentligen gör innanför dörrarna – allt från att lära känna olika verksamheter och människorna som arbetar där.

Podden kommer inledningsvis att ligga på kommunens hemsida och i pilotavsnittet får man möta kommunutvecklare Sofie Nyström.

– Vi vet att medborgare efterfrågar mer information om vad kommunen arbetar med och detta är ytterligare ett sätt för oss att nå ut, säger Sofie Nyström som också är chef över utvecklingsavdelningen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.