GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen har bytt ut 240 trygghetslarm

Sedan augusti förra året har Torsås kommun arbetat med att uppdatera sina trygghetslarm.
Publicerad 25 januari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

De larmansvariga har bytt ut cirka 240 trygghetslarm sedan i november, detta efter att kommunen upphandlat en ny larmleverantör. Alla personer med trygghetslarm har även erbjudits att sätta upp en röksensor som är kopplad till den upphandlade larmcentralen. Det innebär att räddningstjänst och hemtjänst blir kontaktade samtidigt om larmet utlöses.

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda våra hemtjänstanvändare en ökad trygghet och säkerhet. Det är inte så många andra kommuner som erbjuder tjänsten med röksensor, så det känns viktigt att det är på plats, säger projektledaren Hanna Jerlmark.

Systemet är fullt fungerande sedan 23 januari.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.