GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunens glädje: Fler elever behöriga till gymnasiet

Torsås kommun kan glädjas över en stor ökning av antalet elever som är behöriga till gymnasiet i år.
Publicerad torsdag 18:00
Foto: Mostphotos

92 procent av eleverna som har gått ut grundskolan i årskurs 9 i Torsås är behöriga till gymnasiet i år, vilket är en höjning med 10 procent jämfört med förra året.

Den stora ökningen kan man dock se på elever som fått godkänt betyg i alla ämnen. I år låg siffran på 90 procent, vilket kan jämföras med förra årets 75 procent.

– Det är en markant förbättring och det är vi både glada och stolta över, säger Sören Bondesson, ordförande bildningsnämnden, i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.