GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

La fel skräp i tunnan - Anmäler sophämtare för nedskräpning

Sophämtarna plockade ur skräpet som inte är hushållsavfall och la bredvid tunnan. Det uppskattades inte av de boende på adressen.
Publicerad 24 augusti 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Gautier Willaume/Mostphotos

Kontroversen ska ha uppstått på måndagsmorgonen, då soporna hämtades vid en fastighet i Torsås kommun. Efter att sopbilen hade kört därifrån upptäckte de boende att det låg kvar skräp på vägen utanför huset, som de fick gå ut och plocka upp. Därefter kontaktade de polisen och anmälde sophämtarna för nedskräpning.

– Det ska handla om ståltråd och annat som inte ska ligga bland hushållssoporna. Sophämtarna har väl plockat upp det ur tunnan och lagt det vid sidan om, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.