GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Premie på 4000 kronor för att locka semestervikarier

Torsås kommun har beslutat om att premiera alla som vikarierar inom särskilt boende, hemtjänst, LSS och personlig assistans.
Publicerad 7 april 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

De som arbetar åtta veckor, hela semesterperioden, kommer att få en extra premie på 4000 kronor.

– Vi ser det som ett sätt att belöna detta betydelsefulla arbete. Vikarier blir mer insatta och vana i sitt arbete om de arbetar hela semesterperioden. Det underlättar för ordinarie personal och, inte minst, för brukarna, säger Johanna Fors, förvaltningschef socialförvaltningen i Torsås kommun, i ett pressmeddelande.

Premien är även ett sätt att kunna locka fler personer att söka de sommarjobb som finns utlysta inför sommaren.

– Semestervikarierna utgör ett viktigt stöd för att våra ordinarie medarbetare ska kunna återhämta sig, därför är det extra angeläget att vi får in kompetent personal till vikariaten, säger Monica Anderberg, Kommunals fackliga representant.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.