GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tonåring åtalas – ska ha kört i 113 km/h på en 50-sträcka

Publicerad 26 maj 2022
Kalmar tingsrätt
Kalmar tingsrättFoto: Agnes Aronsson

En 19-åring åtalas vid Kalmar tingsrätt misstänkt för hastighetsöverträdelse. Han ska ha kört personbil med en hastighet av 113 km/h inom tättbebyggt område, trots att högsta tillåtna hastigheten där var 50 km/h. Detta ska ha hänt den 1 oktober 2021 på E22, Bergkvara C i Torsås kommun.

Bland bevisningen finns ATK-sektionens utredning av uppmätt hastighet, bevisning att mätutrustningen varit felfri och att det är tonåringen som nu står åtalad som framfört fordonet vid tillfället.

Killen har i förhör förnekat brott. Åklagarens påföljdsförslag är penningböter om 4000 kronor.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.