Annons

Trotsade djurförbud och hotade veterinär – kvinna döms

Kvinnan hade sedan flera år förbjudits att ha djur men trots det skaffat hund och hotade en veterinär som varit involverad i beslutet om djurförbud. Nu döms kvinnan för två fall av olaga hot mot tjänsteman och brott mot djurskyddslagen.
Torsås • Publicerad 15 april 2023

Kvinnan, som är i 55-årsåldern, fick i slutet av 2016 förbud om att ha hand om och skaffa djur. Men trots förbudet hade kvinnan köpt sig en hund. Hon döms därför för brott mot djurskyddslagen.

Kvinnan har i sin tur vid ett flertal tillfällen överklagat beslutet om djurförbud men fått avslag. I ett telefonsamtal med en person från länsstyrelsen i fjol hotade kvinnan en veterinär som varit involverad i det fortsatta djurförbudet. Hon sa då på ett hotfullt sätt att hon hade kontakter som kunde åka hem till veterinären.

Annons

I ett telefonsamtal med veterinären kort efter det första hotfulla samtalet sa hon direkt till veterinären att hon känner personer som tidigare ”fått andra tilltygade”.

Kvinnan döms mot sitt nekande till skyddstillsyn.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons