1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kalmar

PT-Robin: ”Tillsammans är vi starka!”

95 procent av alla dieter misslyckas. Pausa en stund och fundera på vad det innebär.

Kalmar

Dopfest för lufthäst

Den nya lufthästen Pysen ska hjälpa barn och unga på Öland att träna voltige. Samarbetet mellan Åkerbo Hästklubb och Ölands Voltige Sikehamn Hästsportklubb, inleddes med dopfest för hästen.

Kalmar

PT-Robin: ”Hälsosammare livsstil”

Du måste inte ändra på hela ditt liv för att bli mer hälsosam.

Kalmar

Bli testpilot för cykelgarage

Just nu söker vi testpiloter som vill hjälpa oss att prova garaget och ge oss återkoppling på hur allt funkar. Testpiloterna får prova garaget gratis i 30 dagar, berättar Sara.

Kalmar

PT-Robin: ”Visst är det svårt att följa matplanen på lediga dagar?”

Jag har alltid varit fascinerad av vanor och så som jag förstår det som så “kapar” vanor varandra. Om du vill skapa en ny vana är det lättast om du kombinerar den med en befintlig vana. Säg att du vill börja läsa mer, om du redan går till jobbet varje dag så kan du “kapa” den vanan och börja att lyssna på ljudböcker när du går till jobbet. På så sätt blir det mycket lättare att skapa en ny positiv vana. Vanorna blir som ett stort nät som bygger och förstärker varandra.

Kalmar

Startskott för Checkpoint Kalmar

Tänk dig en utomhusaktivitet som är öppen dygnet runt där du själv kan bestämma när, var och hur du vill delta. Det blir nu verklighet när Kalmar Orienteringsklubb och Kalmar kommun lanserar nya konceptet Hittaut i Kalmar stad.

Kalmar

Gym flyttar ut i karantäntider

Flera gym i Kalmar och hela landet har valt att anpassa sina verksamheter och hålla delar av verksamheten utomhus. På Friskis & Svettis i Kalmar har man nu ordnat en yta för träning utomhus på parkeringen, men också längre ut i regionen.

Kalmar

Utegymma med PT-Robin

Godmorgon, det är onsdag och solen skiner! Perfekt tillfälle att passa på att träna utomhus nu när våren anländer!

Kalmar

"Jag vill få fler att upptäcka det roliga med träning"

För fem år sedan lämnade hon Oslo för att ihop med kärleken Oskar flytta till hans hemstad Kalmar. Efter studier i statsvetenskap på Linnéuniversitetet, arbetar hon idag som personlig tränare samtidigt som hon passar på att utmana sig själv med fysiska utmaningar som Ironman 2019 och Vasaloppet 2020.

Kalmar

PT-Robin visar övningar du kan göra hemma

I videon nedan tipsar vår hälsokrönikör PT-Robin om ett antal övningar som är lätta att göra i hemmet eller utomhus.

Kalmar

Promenerande bokcirkel i kyrkans regi

En annorlunda bokcirkel tar nu form med hjälp av Svenska Kyrkan i S:t Johannes Församling i Kalmar.

Sport

PT-Robin: Stanna upp en stund och bli medveten om kroppen

När det känns som att världen håller på att rasa är mindfulness viktigare än någonsin. Mindfulness är din förmåga att stilla tankarna och uppleva nuet. För några år sedan hade jag en helt annan relation till mindfulness. Jag gick en kurs där vi skulle gå runt med ögonbindel i en trädgård och lukta på blommor, det passade inte mig.

Kalmar

Robin Strelitz: Har du någonsin fått höra att löpning sliter på kroppen?

Jag avskyr den typen av skrämselråd och jag tror att sådana påståenden gör mer skada än nytta. Jag har träffat många människor som fått ett så kallat “löpträningsförbud” och det gör mig lika galen varje gång!

Kalmar

PT-Robin: Träna effektivare

Nu är våren äntligen här, vi lämnar mörker och köld bakom oss och rör oss mot värme och ljuvligt D-vitamin. Du kanske inte hinner träna så mycket som du vill under våren, för att du hellre fikar med vänner och spenderar tid i solen. Och vet du vad? Det är helt okej!

Kalmar

Löpargrupp erbjuder gratis prova på-pass

Runacademy har löpargrupper runt om i landet och syftet är att sprida löparglädje. De har funnits i både Kalmar och Färjestaden ett par år.

Kalmar

PT-Robin: Du blir vad du äter

Du är vad du äter är ett klassiskt uttryck och jag brukar faktiskt säga att du BLIR vad du äter! Det du äter är byggnadsmaterial för ditt framtida jag. Det må låta uppenbart men tänk på vad det innebär. Dina muskler, din hjärna, dina celler, dina senor och egentligen allting i kroppen bildas av råvaror som du stoppar i munnen!

Kalmar

Therése Eriksson: Välkommen sportlovet!

Tänk att vi redan är mitt i sportlovet och mer än halvvägs in i februari. Fröerna som ni fick se sist i krönikan har börjat gro och de har tagit sig riktigt bra. På något sätt så känns det som att kroppen är lite likadan. Efter en vintervila börjar den väckas till liv och energin börjar sakta men säkert komma tillbaka. Trots att vi egentligen inte haft någon riktig vinter så har i alla fall min kropp varit extra trött under en period. Förmodligen beror det på det grå vädret och bristen på d-vitamin. Men februari har bjudit på en del härliga dagar och som sagt, kroppen börjar fyllas på med energi igen!

Kalmar

Sagoyoga lockade barn på sportlovet

Verkar det inte spännande att ta inspiration från en berättelse, låta den sjunka in och sen översätta den till rörelser för den egna kroppen? Precis det ägnar sig Sara Alexandersson åt när hon gör yoga för barn. Under sportlovet kunde man prova på när Sara kom till stadsbiblioteket för att yoga utifrån boken ”Sagor om vintern”.